Uncategorized

Noget om at være usikker på sine valg.

Jeg er ikke helt vildt glad for tiden. Det er lidt mærkeligt at skrive, når det er noget jeg sider i. Ofte når man fortæller om sine udfordringer, fortæller man dem i bagklogskabens lys, for at give noget til vedkommende der lytter eller læser: En måde, man kan håndtere det på, hvad man bør og ikke bør gøre, hvordan man kommer videre.

En anden ting der er mærkelig, er at jeg burde være glad. Jeg er også glad for mange ting – for mine venner, min familie, min kæreste, mit hjem, det liv vi har sammen. Men jeg er ikke gennemsyret glad. Mit liv på universitetet, det jeg laver hver dag, det er ikke noget der gør mig glad. Det gør mig faktisk rigtig usikker på virkeligt mange ting. Har jeg valgt rigtigt? Vil jeg det her? Ved jeg overhovedet hvad jeg vil? Bør jeg stoppe? Hvad skal jeg så? Er jeg svag, hvis jeg dropper ud? Er jeg svag, hvis jeg bliver? Hvis ikke det her er mig, hvad fanden er så mig?

Uddannelse og arbejde er en kæmpestor del af vores identitet, så hvad så når man ikke identificerer sig med det? Jeg ved det sgu ikke. Jeg har intet svar, ingen konklusion på det her indlæg, men det er ærligt, og ærligt er også godt.

2 Comments

 • Jeanette Henriksen

  Nogen gange er det godt at skrive, før man kender svaret, for det giver nogle gangen nogle tanker man ellers ikke ville komme frem til..

  Jeg synes det er ufattelig vigtig at man er glad, for det man laver og at man har lysten, men det kan jeg sagtens sige. Jeg er selv førtidspensionist.. Men jeg ved det fordi jeg tæskede mig selv lidt for hårdt, før jeg blev syg.. Og jeg var endda i et job jeg kunne li.. men jeg var bare ikke glad mere.

  jeg siger ikke at man skal være lykkelig hver eneste dag og man skal heller ikke bare droppe sit studie, men man skal ind imellem tage nogle samtaler med sig selv.. Og ja, nogen gange skal man holde fast og andre gange skal man springe ud i noget nyt..

  Desværre er det kun dig selv der kan træffe beslutningerne.. Men mærk godt efter..

  Knus <3

  • Caroline Stadsbjerg

   Lige præcis!

   Jeg er også selv fortaler for, at man laver noget, man kan lide. Problemet er nok, at jeg synes psykologi, som jeg læser, er spændende, men studieformen ødelægger en kæmpestor del af den glæde.
   Så længe man kan reflektere over ens oplevelse, selv hvis man ikke er glad, så tror jeg det sætter noget igang, og det er nu nok meget sundt.

   Tusind tak for din kommentar, det var dejligt med et svar på den tankestrøm! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *