Personlig

Ny start: kandidaten.

Det er efterhånden noget tid siden jeg sidst har skrevet indlæg om livet på universitetet. Hvis nogle af jer læste med dengang, ville i vide, at jeg synes det har været hårdt at gå der – jeg har i lang tid slet ikke følt mig tilpas der (se evt. her, her eller her). Det har heldigvis ændret sig, i takt med at jeg prioriterede uni mindre; jeg kommer ikke til så mange forelæsninger, og slår ikke mig selv i hovedet over ikke at have læst hele pensum længere. Jeg har givet slip på en masse krav jeg havde til mig selv, og dermed har livet været lidt lettere. I virkeligheden var det ikke fordi jeg var på overarbejde i starten – men lavede jeg ikke unirelaterede ting, var det som om jeg havde en sort sky af dårlig samvittighed over mig, og ikke kunne nyde den fritid jeg gav mig selv. Ond cirkel.

Det har dog ændret sig, sammen med min indstilling til livet som studerende. Jeg har været oprigtigt glad, og brugt min tid på ting, jeg har haft lyst til at lave – jeg læser mere, bruger tid på min lejlighed, planter, og fra efterår til forår brugte jeg meget tid med min youtubekanal. Jeg skriver, eksperimenterer med mad, jeg kan gå ture og tage til yoga når end det passer mig, jeg kan være vikar når som helst i min børnehave. Det er første gang, siden jeg for tre år siden flyttede til Århus, at jeg er glad helt ind i marven for tilværelsen og alle aspekter af den.

Min kæreste spurgte den anden dag ind til unilivet; alt det med at starte på kandidaten, hvad jeg skulle og hvordan det ville blive. I min søgen efter svar at give ham, var hele min verden ved at brase sammen. Jeg ved hvordan jeg havde det da jeg startede på bacheloren, og det var ikke rart. Det har efterladt en frygt i mig, og jeg er hunderæd for at jeg skal få det som jeg havde det dengang, da uni var ved at knække mig. Jeg har dog øvet mig i at prioritere det ned, når det fylder for meget, og så har jeg fået et par allierede på skolen, som gør det til et noget tryggere sted at være. Men helt ærligt, så er jeg nervøs. Jeg lever i komplet uvidenhed om alt – hvornår vi skal starte, hvad fag vi skal have, hvad pensum er, osv. – i et forsøg på at holde uni væk, så lang tid som muligt. Så helt ærligt, det er sådan jeg har det med at starte på kandidaten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *