Så er jeg en kontrol Freak

Jep, det er rigtigt, jeg indrømmer det-jeg er en kontrol freak. Jeg spekulerer på, hvis der er en 12-trins program for at. Jeg ønskede at bringe dette spørgsmål som en fordel for alle de stakkels mennesker derude (virtuelle assistenter især) som arbejder for folk som mig. Og til gavn for alle mine partnere at gøre elendighed – min kollega kontrol freaks.

At være en kontrol freak er ikke så slemt som det lyder. Du nødt bare til at indse hvor dine grænser er, og selvfølgelig, det er bedst hvis du kan indrømme det, så du kan begynde at behandle den. Og hvis du arbejder med eller for en kontrol freak, du brug bare at vide, hvordan skal man behandle med os. Virkelig, det er muligt at overvinde nogle af dine kontrol-freakishness og det er muligt at arbejde med os.

Jeg vil vædde at de fleste kontrol freaks er A-type personligheder (eller hvis du foretrækker at tale om D.I.S.C. profiler – høj Ds). Det er ikke alle slemt. Det betyder, at vi er dem, der sætter os derude på daglig basis, er drevet og gør verden gå ‘ runde. Vi er også meget opgave orienteret (f.eks. få det gjort!). Vi er normalt meget vellykket og vi kan ikke give op, indtil vi har fået, hvad vi ønsker, og derefter nogle.

Så hvordan jeg komme over min freakish side? Nå, jeg gjorde ikke, og jeg ved ikke, hvis du nogensinde virkelig kan – det er en del af, hvem du er. Hvad jeg har gjort er selv lære at tæmme den, så andre kan leve med/omkring mig. Så hvordan håndterer jeg mit freakish side? For én jeg lister. Jeg laver lister som du ikke ville tro. Her en liste, der en liste, overalt en liste. I virkeligheden, ville jeg være glad gøre en liste for dig nu.

Tips til at overvinde lidt af kontrol freak i dig:

1) det gør altid mig føle sig bedre, når at give instruktioner til nogen til at skrive det hele ned. Hver eneste detalje af, hvordan jeg ønsker, hvad det er gjort. Så føler jeg at noget er eller vil blive savnet.

2) gøre dine instruktioner, klar og præcis. Dette bør give dig fred i sindet, at hvem du uddelegerer opgaver til forstår hvad du vil have gjort og hvordan du vil have det gjort.

3) tage det et skridt videre og have din virtuelle assistent gentage tilbage disse instruktioner. Dette er din sikkerhed for, at han/hun forstår hvad du er ude efter og vil hjælpe dig med at stole på ham mere.

4) lære at stole på. Okay, måske ikke første gang du delegere en opgave til en anden. Men bestemt, efter at vedkommende har fuldført de opgaver du uddelegeret, og afsluttet dem til dine ønsker, du virkelig kan begynde at give slip og stoler på at de vil gøre det “ordentligt” hver gang.

5) skrive det. Skriv det hele ned! Jeg har fundet, at nedskrive alt hjælper mig til at føle mere som jeg er i kontrol, således at freakish side ikke behøver bare sig selv til verden helt så meget. Tage noter på din telefonsamtaler, liste ud hvad du skal udføre, skrive dine instruktioner ud, og så videre.

6) lære at give slip. Virkelig. Andre mennesker kan gøre tingene så godt som du kan, og nogle gange endda bedre – selvom de ikke er en A-type, High-D, kontrol freak!

7) finde en gratis assistent. Finde en person, der er god til og nyder de ting du hader.

Arbejder med en kontrol freak:

1) indse, at vi ikke kan hjælpe det.

2) indse, at vi gør vores bedste for at overvinde.

3) bede os om en liste over hvad vi skal have gjort.

4) Spørg os, hvordan vi vil have tingene gjort.

5) Skriv det ned til os. Hvis vi giver dig en hel bunke af tilfældige ting, der skal gøres, Skriv det ned og email listen tilbage til os. Denne måde kan vi se det over, ændre vores sind, tilføjer, og fratræk og sende det tilbage til dig.

6) stille os spørgsmål om hvad vi vil og hvordan vi vil det før vi flagre ud på en anden genstand. At spørge indtil du har nok information fra os til at forstå, hvad vi ønsker.

7) gør, hvad du siger, du skal gøre. Intet gør os løbe væk hurtigere end ikke gør hvad du siger, du skal gøre.

8) vi skal kunne stole på dig. Du skal være ærlig hver gang – også selvom det betyder, fortæller os, hvad du tror, at vi ikke ønsker at høre.

Disse tips skal hjælpe dig kontrol freak, overvinde at freakish side og for dem af jer arbejder med os, måske det vil gøre det lettere. Vi kontrol freaks er virkelig ikke så skræmmende, som det kan synes.