Slut med p-piller

Jeg er stoppet på p-piller – hvad nu?

Jeg har taget p-piller siden jeg var 15 år, og da jeg bliver 23 i næste uge, er det næsten otte hele år. Hver eneste dag i otte år, bortset fra i menstruationsperioderne, har jeg taget en pille propfyldt med hormoner, kastet den i halsen og slugt den gladeligt. Den gav mig en utrolig punktlig menstruation, gjorde det let at følge med i hvornår menstruationen kom og gik, og så sørgede den selvfølgelig for, at jeg kunne undgå graviditet. Super smart, præcis som vi lærte i Uge 6 i 9. klasse.

Menmenmen – jeg tror bare ikke på det længere. Jeg tror ikke på, at jeg gør min krop en tjeneste ved at stoppe den med hormonpiller dagligt, tværtimod. Somme tider dukker der diskussioner op, hvor læger fortæller, at man altså ikke behøver at have menstruation mere end nogle gange om året – spring da over, det er da smartest! Jeg har læst og lyttet, men min sunde fornuft har hele tiden tænkt, at det da umuligt kan være sundt at undertrykke så naturlig en mekanisme i kroppen. Sådan har jeg tænkt noget tid. På den anden side har jeg dog også tænkt, at p-piller jo alligevel er det nemmeste; jeg har en fast kæreste, kondom er besværligt, blablabla. Men nu gider jeg ikke mere.

Jeg har opdaget at man kan bruge sin temperatur til at finde frem til, hvornår man er frugtbar. “Det er altså en meget usikker metode, og man bliver næsten helt sikkert gravid hvis man gør sådan!” hører jeg min biologilærer sige, men sådan forholder det sig åbenbart ikke helt, hvis man gør det rigtigt. Jeg har hentet appen Natural Cycles, købt et termometer, og er nu i gang med en helt ny metode til at 1) holde øje med min krop og 2) at beskytte mig mod graviditet. Der er intet unaturligt der skal ind i min krop – jeg måler bare min temperatur hver dag, og skriver det ind i appen. Det er pt. kun dag fem, så jeg kan indtil videre ikke fortælle så meget andet om det, end at jeg er glad.

Den sidste måned har jeg ikke taget p-piller, og nu venter jeg bare på min menstruation. Jeg har hørt mange historier om, at der kan gå lang tid inden den dukker op igen, når man har været på p-piller i mange år, men jeg bekymrer mig ikke – nu har jeg nemlig aflastet min krop på en måde, så den kan få lov at gøre sin ting. Dét tror jeg er sundest! Jeg vil opdatere om forløbet (min menstruation, temperaturer, appen, og lignende) til dem der er interesserede. Og skulle der være en enkelt af jer, der sidder med erfaringer omkring dette, så vil jeg være meget taknemmelig for at høre!

4 Comments

 • Marie

  Hej Caroline.
  Først og fremmest – tak for en dejlig og anderledes blog! Jeg er vild med dine små hyggelige vlogs og din passion for genbrugstøj, som jeg også selv dyrker som ‘hobby’ 😉

  Ang. dit indlæg her så ser jeg meget frem til at følge med. Jeg tog selv p-piller for ca. fem-seks år siden, men pludselig fra den ene dag til den anden kunne jeg ikke tåle dem mere og begyndte at bløde voldsomt konstant! Jeg forsøgte at skifte mærke et par gange og besøgte læge/gynækologer, men ingen kunne hjælpe. Efterfølgende brugte jeg og min kæreste kondom i mange år, og nu har jeg fået en ny sød kæreste, hvor kondom bare ikke fungerer. Jeg er begyndt på minipiller, men min krop reagerer præcis som for fem år siden, og jeg er ved at go crazy. Har hørt en smule om “temperaturmetoden” før, så jeg glæder mig til at høre om dine erfaringer. Så er jeg nemlig SÅ frisk på selv at følge samme model og droppe de dumme hormoner, som min krop tydeligvis ikke bryder sig om!

  Sorry for en lang smøre 🙂
  Kh Marie

  • Caroline Stadsbjerg

   Jeg er sikker på at jeg svarede på denne her kommentar da den kom, men nu er min kommentar væk! TAK for det, jeg er så glad for at du har lyst til at læse med!

   Det lyder som et værre hyr med menstruationen – jeg tror også min pointe er, at jeg gerne vil arbejde MED kroppen, frem for at modarbejde og manipulere den. Jeg håber i hvert fald, at du vil kunne bruge noget af det her 🙂

   Knus!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *