Ord,  Personlig

Hvorfor jeg hader nytårsforsæt, men stadig har nogle

img_0787

For mig er ordet ‘nytårsforsæt’ lidt irriterende. Det beskriver den utopi, vi forestiller os af det kommende år, som i virkligheden kun er noget, vi forsøger at opnå i de første to uger af januar. Der er lidt ligesom ordet ‘burde’. Når man siger burde, er det ofte fordi der er noget man synes man skal gøre, men man godt ved, at det nok ikke kommer til at ske. Og det er der sgu ikke meget hold i!

Alligevel er jeg stor fan af det koncept med lige at revurdere ens liv, sætte sig nogle mål, og gøre et reelt forsøg på at skabe nogle ændringer. Jeg har selv gjort netop dette, og har en del ting jeg gerne vil blive bedre til, fokusere på, lære og praktisere, men de ting kalder jeg ikke mine nytårsforsæt. Jeg kalder dem mine mål og intentioner. Som om det gør en forskel, tænker du muligvis – men det tror jeg helt oprigtigt, at det gør. Vores ord skaber vores virkelighed, og når jeg siger ‘det her er mit mål for 2017’ frem for ‘det her burde jeg gøre i 2017’, så giver det altså lige lidt mere motivation. Er I med mig?

Derfor må min konklusion være; ja, jeg har nogle ting jeg vil forsøge at ændre i 2017 – men nej, det er ikke mine nytårsforsæt. Det er et ‘vil’, og ikke et ‘bør’!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *