Ord,  Personlig

En forfatter er en der skriver

“En forfatter er en, der skriver”. Det lyder helt vildt simpelt, og jeg har tit hørt eller læst det og tænkt okay, det er vi vel alle så.

Men det er først nu, jeg rigtigt har smagt på det. ‘En der skriver’. Der er mange historier i mit hoved, og der er mange tanker der kredser om karakterer, plot, konflikter, smukke vendinger og metaforer, som en dag skal skrives ned. Og der kom fejlen: en dag.

Det har jeg forstået nu. Jeg skriver stort set hver dag, og hver gang flere sider ad gangen. I denne her uge sidder jeg i en eksamenssky, så romanskriveriet er på standby for en stund, men ellers er jeg der. Jeg er forfatter. Jeg skriver den roman, som har rumsteret i mit hoved i to-og-et-halvt ÅR. Den vokser stille og roligt frem på skærmen, og jeg kan mærke hvordan tingene lettere og lettere flyder ud af mit sind og ned som konkret handling. Jeg er ikke ved at være færdig, slet ikke, men jeg er ved at være der, hvor historien endelig lander et sted udenfor hovedet. Dét i sig selv er stort for mig. Det er en prioriteringsændring, og selvom det måske lyder skørt, at jeg sidder ved mit improviserede skrivebord og finder på historier, frem for at læse mit pensum på uni, så føler jeg mig glad. Passioneret.

Det er et ord, jeg ikke som sådan har forholdt mig meget til. Passion har været noget, man kan have som hobby, sidde med derhjemme efter alt fagligt og praktisk er fikset. Men det her, at skrive er min passion. Jeg kan mærke det, når det er alt jeg taler om, alt jeg laver, det er det jeg prøver at mase ind uanset tidspunktet. Som igår, da jeg ikke orkede at skrive mere eksamensopgave; så skrev jeg på min roman.

Mit håb er ikke længere at “jeg vil være forfatter engang.” Det er en intention, og intentionen er ‘jeg skriver min første roman nu’. Det var faktisk mit nytårsforsæt at skrive en roman, og selvom den ikke er færdig, så er jeg der. Jeg skriver den. Og jeg ved, jeg ved, at den en dag vil stå som en bog i en butik, og mit hjerte vil være så fyldt med glæde og stolthed over at have opnået en drøm jeg har haft siden jeg gik i anden klasse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *